Sistemul educational din UK

Indiferent de cursul pe care il alegeti, stilul de educatie din Marea Britanie este unul personal cu un nivel ridicat de sprijinire a studentilor, asigurandu-le acestora sansele unei cariere de success.

Inscrierea la o universitate din Marea Britanie este un proces cu mult simplificat de reprezentantii UK Study Romania, ei insisi fiind fosti studenti in Marea Britanie. Acest lucru ofera avantajul de a impartasi din cunostintele si experienta dobandita. Reprezentantii le pun la dispozitie celor interesati toate informatiile relevante referitoare la conditiile de eligibilitate, oferind asistenta in alegerea unei universitati potrivite in functie de preferinta candidatului precum si avantajele de a studia in Marea Britanie.
Marea Britanie ofera, de asemenea, o comunitate cu adevarat globala cu un mediu primitor pentru studentii internationali.

Studiile de licenta de obicei dureaza trei ani pentru finalizare iar cerintele de admitere variaza in functie de subiect, popularitate si bineinteles institutia aleasa. Unele universitati de renume au cerinte de acceptare foarte ridicate.
Unele cursuri au integrate un an de experienta de lucru in domeniul studiat la facultate. Aceasta experienta de lucru este platita si poate avea loc fie in Marea Britanie fie in strainatate.

Facts and figures

SCHOOL VISITS
+
COURSES
+
UNIVERSITIES
+
GRADUATION
%

FAQ

Cum trimit inscrierea?

Primul pas este sa te inscri online – Apply Now. Dupa ce primim cererea ta, unul din consulantii nostri te va contacta si va demara procedura inscrierii la universitate. Totodata, iti vom pune la dispozitie cateva formulare ce trebuie completate. Exista diferite deadline-uri asociate cu anumite cursuri, iar pentru a nu rata aceste termene limita, trebuie sa te asiguri ca ne trimiti la timp formularele completate. Taxa UCAS este de 24 GBP pentru 5 optiuni de curs, iar aceasta trebuie achitata la momentul trimiterii inscrierii.

Care sunt cerintele de acceptare la universitate?

Toate formularele necesare inscrierii iti vor fi furnizare de catre reprezentantii nostri si vei fi asistat pe parcursul intregului proces. Cerintele universitatilor cu privire la admiterea studentilor pot fi diferite, insa majoritatea institutiilor cer promovarea examenului de Bacalaureat (mediile difera de la universitate la universitate) si sustinerea unui testul de limba engleza cum ar fi: IELTS (International English Language Testing System) sau Cambridge Advanced English (CAE).
Examenul IELTS poate fi sustinut la centrul nostru din Constanta, precum si la alte centre din tara. Organizam 5 sesiuni pe an scolar, iar pentru mai multe detalii referitoare la inscriere contactati reprezentantii UK Study Romania.

Ce examen de limba engleza imi trebuie?

Pentru acceptarea la universitate, aplicantii trebuie sa sustina un examen recunoscut de limba engleza, engleza cum ar fi: IELTS (International English Language Testing System) sau Cambridge Advanced English (CAE).
IELTS este un test ce determina capacitatea de ascultare, citire, scriere si vorbire in limba engleza. Acest test este acceptat de peste 7000 de institutii din intreaga lume si este oferit in special pentru cei ce intentioneaza sa studieze in tarile unde limba oficiala este engleza.
IELTS are recunoastere internationala, iar pentru admiterea la universitatile din Marea Britanie aplicantii trebuie sa sustina IELTS – modulul Academic.

Cum imi finantez studiile?

Studentii full time si part time beneficiaza de finantare de la Guvernul Britanic sub forma unui imprumut de student. Acest lucru inseamna ca aplicantii acceptati sa studieze in UK si care se incadreaza in cerintele de eligibilitate pentru obtinerea acestei finantari NU VOR PLATI taxele de scolarizare pe perioada anilor de studiu.
Echipa UK Study Romania va ofera ajutor in completarea acestor formulare, precum si consiliere in privinta altor tipuri de ajutoare financiare.

Care sunt costurile de trai?

Acestea variaza in functie de orasul in care va aflati, dar daca sunteti studenti full time exista unele subventii si burse disponibile, pentru a va ajuta sa acoperiti aceste cheltuieli. Ce veti primi depinde de circumstantele personale.
Echipa UK STUDY va poate consilia in completarea formularelor, dupa ce ati ajuns la studii in Marea Britanie.

Cum sa scriu Personal Statement?

Eseul motivational, sau personal statement-ul, este o parte importanta din dosarul de admitere. In functie de subiectul ales, eseul pe care il scrieti este o dovada in plus pentru realizarile voastre intelectuale si creative. Acest eseu ofera cititorului ocazia de a te cunoaste atat ca persoana cat si ca student. Acesta trebuie sa nu depaseasca mai mult de 4000 de caractere cu tot cu spatii (aprox. 47 randuri).

De la cine sa obtin o recomandare?

Scrisoarea de recomandare este o parte esentiala a aplicatiei. Aceasta ajuta universitatile sa decida cat de potrivit esti pentru cursul respectiv. Scrisorile de recomandare pentru UCAS sunt scrise, in mod normal, de catre cineva care iti cunoaste performantele la liceu, de exemplu un profesor, sau directorul.

Ce se intampla dupa ce trimit inscrierea?

O data ce aplicatia UCAS este trimisa, aceasta va fi luata in considerare de catre universitati care vor decide acceptarea sau refuzul aplicantului. Decizia universitatii este vizibila in contul UCAS. Aplicantii primesc un email de fiecare data cand o universitate a luat o hotarare cu privire la inscriere.

Cum ma va afecta Brexit?

In ciuda referendumului prin care s-a decis retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Guvernul Britanic a anuntat ca finantarea anilor de studiu nu va fi afectata. Eligibilitatea studentilor pentru finantare va continua pe toata perioada studiilor, chiar daca Marea Britanie se va retrage din UE in aceasta perioada. Recunoscand valoarea studentilor europeni, si nu numai, Guvernul Britanic a actionat in favoarea lor garantandu-le accesul la ajutorul financiar.