Taxele de scolarizare

student fees

Taxele de scolarizare reprezinta costul educatiei tale. Studentii la zi sau part-time din UE pot primi ajutor financiar pentru plata taxei de scolarizare. Asta inseamna ca studentii acceptati la universitate care indeplinesc acele conditii specifice, nu vor plati taxa de scolarizare in timpul anilor de studiu.

Acest imprumut studentesc va fi restituit dupa ce studentii vor absolvi si vor incepe sa castige bani. Taxa de scolarizare difera de la universitate la universitate, dar este intre 6.000£-9.000£/an pentru studentii la zi, si intre 4.000£-6.750£/an pentru studentii part time. Poti face o aplicatie pentru imprumut studentesc dupa ce universitatea a confirmat admiterea ta la programul de studiu dorit. Taxa de scolarizare este platita de guvern direct universitatii.

Echipa UK Study Romania te ajuta sa completezi aceste formuare si te consiliaza in legatura cu alte tipuri de ajutoare financiare.

Cat este imprumutul?

Poti imprumuta pana la 9.000£/an, intregul cost al programului urmat de tine.

Cine este eligibil?

Toti studentii la zi din Marea Britanie si Uniunea Europeana, daca nu au dobandit inca o diploma de licenta, de master sau o diploma echivalenta acestora. Si studentii part-time pot obtine imprumuturi.

Cum aplic?

UK Study Romania te ajuta cu completarea si trimiterea dosarului de aplicatie. Aceasta, de obicei, are loc la inceputul lunii mai in fiecare an.

De la cine imprumut?

De la guvern.

Cum se platesc banii?

Guvernul plateste direct universitatii.

Trebuie sa aplic in fiecare an?

Da.

Cum platesc inapoi?

Nu platesti nimic inapoi pana cand nu castigi peste 21.000£ pe an.

Ce se intampla daca imi pierd slujba sau iau o pauza din cariera?

Daca salariul scade sub 21.000£, platile se opresc automat. Platile nu se reiau decat cand castigi din nou peste 21.000£. Acest lucru se aplica si in cazul in care scaderea veniturilor s-a facut din dorinta ta.

Tine minte, aceste plati nu sunt deduse din contul tau bancar. Ele sunt deduse din salariu in mod automat, la fel ca si impozitul pe venit. Platile tale lunare vor fi in valoare de 9% din orice castigi peste suma de 21.000£. Platile depind de cat castigi, nu de cati bani ai. Imprumutul se sterge dupa 30 de ani, chiar daca nu a fost platit in totalitate.

 

How much you earn in one year You pay back 9% of Monthly repayment
£21,000 0 0
£25,000 £4,000 £30.00

Comments

comments