Eseul motivational

Personal Statement

Eseul motivational este o parte importanta din dosarul de admitere. In functie de subiectul ales, eseul pe care il scrieti este o dovada in plus pentru realizarile voastre intelectuale si creative. Acest eseu ofera cititorului ocazia de a te cunoaste atat ca persoana cat si ca student.

Pentru a convinge universitatea sa-ti ofere un loc, trebuie ca eseul motivational sa iasa in evidenta. Cei mai de succes aplicanti sunt aceia care pot face o legatura intre activitatile lor extracurriculare cu domeniul de studiu ales.

Nu exista o modalitate categoric gresita sau corecta de a scrie eseul maotivational.

Structura

Scrie despre abilitatile si calitatile cerute pentru domeniul de studiu ales.

Organizeaza eseul astfel incat sa fie usor de citit, nu adauga informatii care nu sunt relevante. Uneori mai putin inseamna mai mult.

Stil

  • Arata-ti entuziasmul!
  • Evita italicele, bold-ul sau sublinierea.
  • Ai grija la respectarea regulilor gramaticale, de scriere si de punctuatie.
  • Re-citeste si corecteaza eseul daca este nevoie.

Format

Poti folosi pana la 4.000 de caractere, sau 47 de randuri (inclusiv spatiile si randurile goale).

Cand adaugi eseul aplicatiei on-line, ai grija sa il salvezi des, deoarece se pierde legatura cu site-ul dupa 35 de minute de inactivitate.

NU COPIA!

Asigura-te ca eseul motivational este munca ta proprie.

Toate eseurile trimise sunt introduse intr-un program anti-plagiat, iar daca UCAS gaseste similaritati atunci aplicatia ta va fi marcata ca atare si universitatile vor fi anuntate prin e-mail. In acest caz vor exista consecinte serioase asupra aplicatiei.

Tine minte!

Daca aplici la studii de licenta, ti se permite sa scrii NUMAI UN eseu motivational pentru toate cele cinci optiuni de studiu. Evita mentionarea numelor universitatilor sau facultatilor si este recomandat ca optiunile sa fie in domenii similare.

Comments

comments