Viata de noapte

Night-Life

Unul din cele mai interesante lucruri din viata de student si din trecerea examenelor este viata de noapte. Orasele din Marea Britanie sunt foarte cosmopolite si debordeaza de energie, existand multe baruri, cluburi de noapte, teatre si alte distractii. Viata de noapte in timpul universitatii poate fi minunata, dar exista cateva lucruri la care trebuie sa iei aminte ca sa te poti distra in voie.

Contaminarea bauturilor

Nu lasa bautura nesupravegheata si nu accepta bauturi de la straini. Daca trebuie sa pleci de langa pahar, asigura-te ca prietenii tai il supravegheaza. Daca esti singur/a si trebuie sa pleci de langa pahar, la intoarcere comanda alta bautura. De aceea, cel mai bine este sa iesi intr-un grup in care toti au grija de ceilalti.

Daca banuiesti ca bautura ta sau a unui prieten a fost contaminata, da de stire unui angajat si solicita, de urgenta, ajutorul unui medic.

Bautura si drogurile

A te distra nu este sinonim cu consumul de cantitati mari de alcool sau cu folosirea substantelor interzise. Esti responsabil pentru siguranta ta, asa ca este bine sa iti cunosti limitele si sa nu le intreci. Evita excesul de alcool si jocurile de baut. Drogurile sunt ilegale, pot fi letale cand sunt amestecate cu alcoolul, iar daca esti prins pentru posesie de droguri vei fi pus sub acuzare si condamnat.

Drumul inapoi acasa

Cel mai mult ne gandim unde sa petrecem noaptea, ce sa purtam, unde sa mergem si sa ne distram sau sa cunoastem noi prieteni. Aproape nimeni nu se mai gandeste la drumul de intoarcere dupa o seara de distractie si baut. Intodeauna pleaca dintr-un pub sau club impreuna cu un prieten sau cu un grup de prieteni, si inainte sa pleci, da de stire cuiva unde ai plecat si la ce ora trebuie sa te intorci.

Mersul pe jos

Nu este cea mai buna modalitate de a ajunge acasa, dar daca trebuie sa mergi pe jos, niciodata nu o face singur. Planifica-ti bine traseul de dinainte astfel incat sa treci pe strazi luminate. Evita scurtaturile prin parcuri si alei.

Transportul public si taxiurile.

Daca iei autobuzul spre casa, este cel mai bine sa stai langa sofer, ci nu la spatele autobuzului nici la etajul doi, unde ai fi mai vulnerabila in cazul unui atac. Daca este posibil, ia intotdeauna autobuzul impreuna cu prietenii si ai grija ca toti din grup sa ajunga acasa in siguranta sau ca toti petrec noaptea la casa unui prieten.

Foloseste doar taxi-urile autorizate. Inainte sa iesi, asigura-te ca ai un numar de taxi si tine deoparte niste bani pentru taxi.

Taxi-urile care opereaza ilegal nu sunt monitorizate de nimeni, asa ca nu prezinta nicio garantie pentru siguranta ta. Taxi-urile ilegale ar putea sa te taxeze mai mult iar persoanele care circula cu ele nu ar fi asigurate in caz de accident. Acestea tind sa lucreze in zone unde stiu ca pasagerii au foarte mare nevoie de taxi.

 

Comments

comments