Cum sa fii in siguranta

Campus-SecuritySa fii in siguranta

Inceperea universitatii ar trebui sa fie o experienta fara regrete iar noi vrem ca aceasta sa reprezinte o amintire frumoasa pentru tine. Faptul ca esti departe de casa pentru prima oara si ai atata libertate, fara sa mai fie nevoie sa ceri voie parintilor de fiecare data, inseamna ca da, te poti distra cat vrei, dar trebuie sa fii responsabil pentru siguranta ta, si sa iei acest lucru foarte in serios.

Lucruri pe care le poti face pentru a fi in siguranta:

Intotdeauna da de stire cuiva unde pleci si la ce ora trebuie sa te intorci.

Daca iesi seara, mai bine iesi cu un amic/o amica sau intr-un grup, astfel incat fiecare sa aiba grija de ceilalti.

Cunoaste-ti limitele si evita jocurile care implica bauturile alcoolice. Mai multe informatii referitoare la siguranta si consumul de alcool se gasesc pe drinkaware.co.uk.

Incuie usile si ferestrele daca iesi din camera si tine usa incuiata daca iesi pe undeva.

Incearca sa stii cand trebuie sa te intorci acasa – planifica drumul de intoarcere din timp

Intotdeauna pleaca din cluburi sau baruri impreuna cu un prieten/o prietena sau cu un grup de prieteni.

Foloseste taxiuri autorizate, fereste-te de cele neautorizate

Daca vei merge pe jos, asigura-te ca strazile pe care mergi sunt iluminate bine, incearca sa mergi pe strazi circulate si nu lua scurtaturi.

Majoritatea sfaturilor de aici sunt de bun simt, insa noua libertate dobandita iti poate oferi un fals simt de siguranta. Ia intotdeauna masurile necesare pentru a te proteja pe tine si pentru a-ti proteja lucrurile. Universitatea iti va oferi sfaturi in legatura cu consumul de alcool si cum sa fii in siguranta.

Daca siguranta ta personala este in pericol imediat sau ai o urgenta, suna Politia la 999

Sfaturi legate de bunurile personale

Immobilise este Registrul national de proprietate din Marea Britanie, unde iti poti inregistra bunuri personale, cum ar fi smart phone-uri, laptop-uri, biciclete si asa mai departe, astfel incat daca iti pierzi vreun bun sau este furat, Politia va putea sa il identifice si sa ti-l returneze. Pentru a inregistra bunuri, visiteaza site-ul immobilise.com

Studentii intotdeauna cauta chilipiruri cand este vorba de produse electronice, smart phone-uri, laptop-uri, etc. Inainte sa platesti pentru orice bun second-hand, verifica sa nu fie un bun furat sau pierdut. Acest lucru se poate face pe Checkmend.com.

Pe site poti verifica istoricul oricarui bun pe care intentionezi sa-l cumperi. Chiar daca este de buna credinta si cumperi obiecte furate sau pierdute, asta nu te face proprietar de drept, Politia iti va lua bunul respectiv si probabil ca vei pierde si ce ai platit. Asadar, verifica inainte sa platesti.

Comments

comments