Saptamana bobocilor

Freshers-Week

Prima saptamana de la universitate se numeste de obicei Saptamana bobocilor, o saptamana in care studentii au sansa de a se alatura cluburilor, de a-si face noi prieteni si de a incepe sa cunoasca universitatea si orasul, in timp ce se distreaza. Faptul ca se afla intr-un loc cu totul nou poate fi nelinistitori pentru unii studenti, mai ales ca se vad dintr-o data singuri, printre oameni pe care nu-i cunosc, dar stati linistiti, si ceilalti studenti se afla in aceeasi situatie.

Saptamana bobocilor este plina de evenimente care sa te ajute sa cunosti alti studenti sau diferite departamente din universitate, cum ar fi tururi ale bibliotecii, sau cum sa te inregistrezi la  biroul de studii de licenta, turur salilor de curs si seminar, poti face cunostinta cu indrumatorii de an sau se pot organiza iesiri prin pub-uri sau prin cluburi noaptea.

Sfaturi pentru Saptamana bobocilor

Majoritatea studentilor se afla in aceeasi situatie ca si tine, toti sunt noi acolo si au emotii, asa ca sa nu crezi ca esti singur, iata cateva sfaturi ca sa spargi gheata si sa-ti faci noi prieteni:

  • Cand te muti in noua ta camera, tine usa deschisa, ca pe masura ce despachetezi ceilalti sa vada ca esti sociabil/a si sa te poata saluta pe masura ce trec pe hol; Cel mai usor pentru a „sparge gheata” este sa saluti tu primul si sa nu astepti sa fii salutat. Asa vei avea cu cine sa petreci Saptamana bobocilor.
  • Nu face nimic in saptamana bobocilor ce ai putea regreta mai tarziu – sa participi in concursuri de baut sau sa incepi sa le faci cinste noilor prieteni.
  • Fii tu insuti si nu te compara cu ceilalti. Fii increzator, zambeste, fii fericit si bucura-te de toate activitatile. Exista multe cluburi si societati carora te poti alatura. Ia cat de multe fluturase si afla cat mai multe informatii, si evita sa te inscrii in societatile cu taxa de membru. Ia-ti suficient timp si gandeste-te bine inainte sa te inscrii.
  • Faptul ca probabil ai trait cu parintii tai tot timpul, te va face sa iti fie dor de casa. Tine legatura cu familia si prietenii prin apeluri internationale ieftine folosind sim card-ul Lebara. Nu-ti face un obicei din a suna acasa la fiecare jumatate de ora, in schimb, acorda-ti timp pentru a te acomoda cu noul tau mediu de viata. Cu toate distractiile din jur, adu-ti aminte ca siguranta vine pe primul loc. Asigura-te ca ai pe telefon numarul companiei locale de taxi si suficienti banuti pentru a lua taxi-ul, in caz ca ai nevoie.

Oricum te-ai hotari sa petreci Saptamana bobocilor, nu uite ca este un moment al noilor prietenii, al explorarii orasului, si o perioada a distractiilor de dinaintea inceperii cursurilor.

Comments

comments