An pregatitor

Asian college student

Studentii care nu indeplinesc conditiile de studiu pentru a intra direct in primul an din cadrul facultatii dorite, cei care nu au studiat disciplinele cerute la un nivel ridicat, sau cei care nu sunt familiarizati cu sistemul educational britanic si ar dori sa inteleaga mai bine ce li se cere in timpul facultatii, pot opta pentru un An Pregatitor. Acesta reprezinta calea perfecta pentru a recupera si a ajunge la nivelul cerut pentru admitere in anul intai.

Lipsa cunostintelor generale din domeniul ales nu garanteaza automat admitere intr-un An Pregatitor, deoarece universitatile iau in considerare fiecare caz in parte in functie de meritul individual al candidatului. Va trebui sa explici de ce ai ales facultatea, care sunt interesele tale de studiu in acel domeniu si de ce crezi ca vei excela daca ti se va oferi un loc, atunci cand iti vei completa eseul motivational.

Fiecare program de An Pregatitor face parte din programul unei anumite facultati si este conceput astfel incat sa te pregateasca pentru anul intai si sa iti ofere incredere si siguranta. De asemenea este foarte important sa dedici ceva timp studiului individual. Vei gasi mai jos niste exemple de programe de An Pregatitor care conduc catre studiile de licenta.

Acei studenti care termina Anul Pregatitor primesc un loc garantat in anul intai al programului de licenta ales, cu conditia sa isi fi ales modulele de studiu potrivite (insa, nu toate universitatile ofera programe de An Pregatitor, asa ca trebuie sa verifici cu atentie inainte sa aplici).

Cerintele de admitere pentru un An Pregatitor variaza de la universitate la universitate si depinde foarte mult de domeniul de studiu ales:

  • Examen Lingvistic (IELTS, Cambridge Advance English, TOFEL)
  • Cerinta de admitere academica (examenul de Bacalaureat)

Aceste cerinte sunt mai mici decat pentru studentii care urmaresc sa intre direct in anul intai de licenta. De exemplu, pentru a fi acceptat in cadrul unui program de licenta in Business este nevoie de un scor de 6 sau 6.5 la IELTS, pe cand pentru un program de An Pregatitor in Business se accepta scorul de 5.5 la IELTS. Totusi, ar trebui sa incerci sa obtii note cat mai mari tot timpul, deoarece in unele programe de licenta cu cerere foarte mare, cei care au note cat mai mari la Bacalaureat si examenul de limba engleza au sanse mai mari sa obtina oferta de studiu.

►Pentru o lista mai larga de programe de An Pregatitor va rugam sa ne contactati.

Comments

comments