Diploma de Foundation

e7_large_gallery

Este foarte important sa nu confundam Diploma de Foundation (Foundation degree) cu Anul Pregatitor (Foundation Year). In timp ce Anul Pregatitor conduce catre anul intai al studiilor de licenta, o Diploma de Foundation este echivalentul a doi ani de studii de licenta.

Programele care acorda Diploma de Foundation incorporeaza studiul academic cu invatarea practica, pentru ca studentii sa detina cunostintele, abilitatile si pregatirea cautata de angajatori. Invatarea  nu se bazeaza doar pe cunostintele academice, dar si pe punerea in practica a acestora.

Cei care doresc sa studieze in acelasi domeniu in care lucreaza, de exemplu, sa parcurga un program de FdSc Computing and Networking in timp ce lucreaza in acest domeniu, vor beneficia in foarte mare masura de experienta dobandita in timpul studiului si serviciului, devenind astfel mai adaptati cerintelor de pe piata muncii.

Iata cateva exemple de programe de Diploma de Foundation (Foundation Degree, FdA, FdSc):

La finalizarea unui program de diploma de foundation, te poti angaja sau poti alege continuarea de studii (Top-up) pentru a obtine o diploma de licenta.

Ce este continuarea de studii (Top-up)?

Continuarea de studii (Top-up) este echivalentul ultimului an de studiu de licenta. Pentru a te inscrie trebuie sa fi absolvit cu succes un program de Diploma de Foundation (Foundation Degree). La terminarea continuarii de studii, studentii primesc diploma de licenta corespunzatoare facultatii urmate. De la Diploma de Foundation in administrarea afacerilor (FdA Business Management), studentii isi pot continua studiile pentru a obtine Licenta in administrarea afacerilor (BA (Hons) Business Management).

Atat cerintele de competenta lingvistica, dar si cele de studiu (Bacalaureatul romanesc), trebuie sa fie indeplinite astfel incat studentul sa primeasca o oferta de studiu de la universitate.

Comments

comments