Length of undergraduate and postgraduate courses

Programele de Licenta

Majoritatea cursurilor incep in Septembrie si Octombrie, iar durata acestora difera de la universitate la universitate. Cu exceptia unor domenii cum ar fi medicina sau arhitectura, cursurile full time se intind pe o perioada de 3 ani.
Exista peste 30 de Facultati de Medicina in UK, iar acestea au  cursuri de lunga durata, care vor necesita intre 4 si 6 ani pentru finalizare. La absolvire studentii se pot inscrie la General Medical Council (GMC) si sa practice aceasta meserie in UK.

Programele de Masterat

O diploma de masterat in Marea Britanie este acordata dupa finalizarea in mod normal a unui de studiu dar in foarte multe cazuri pot fi chiar si doi ani de studiu. Un grad de masterat poate avea forma unui Master of Arts (MA) sau a unui Master of Science (MSc). Acest lucru depinde de obicei de natura subiectului studiat.

Foundation year

Foundation year reprezinta un an pregatitor destinat celor care simt nevoia sa studieze la nivel general modulele ce vor fi aprofundate in timpul anilor de studiu. Aceste cursuri au loc in cadrul universitatii si, de obicei, anul pregatitor face parte integranta a cursului care urmeaza a fi studiat la nivel universitar.
Un foundation year poate fi urmat in domenii ca inginerie, matematica, sport, turism, business, criminologie, biologie si computering. Lista nu se opreste aici.
In ceea ce priveste conditiile de admitere, universitatile si colegiile stabilesc propriile criterii.

Reprezentantii UK Study Romania va pot oferi detalii specifice in aceasta privinta si va pot indruma spre cea mai buna optiune. 

ADMISSIONS OPEN FOR 2022

Anywhere YOU want to study - Europe and beyond

Facts and figures

SCHOOL VISITS
+
COURSES
+
UNIVERSITIES
+
GRADUATION
%

FAQ

Cum trimit inscrierea?

Primul pas este sa te inscri online – Apply Now. Dupa ce primim cererea ta, unul din consulantii nostri te va contacta si va demara procedura inscrierii la universitate. Totodata, iti vom pune la dispozitie cateva formulare ce trebuie completate. Exista diferite deadline-uri asociate cu anumite cursuri, iar pentru a nu rata aceste termene limita, trebuie sa te asiguri ca ne trimiti la timp formularele completate. Taxa UCAS este de 24 GBP pentru 5 optiuni de curs, iar aceasta trebuie achitata la momentul trimiterii inscrierii.

Care sunt cerintele de acceptare la universitate?

Toate formularele necesare inscrierii iti vor fi furnizare de catre reprezentantii nostri si vei fi asistat pe parcursul intregului proces. Cerintele universitatilor cu privire la admiterea studentilor pot fi diferite, insa majoritatea institutiilor cer promovarea examenului de Bacalaureat (mediile difera de la universitate la universitate) si sustinerea unui testul de limba engleza cum ar fi: IELTS (International English Language Testing System) sau Cambridge Advanced English (CAE).
Examenul IELTS poate fi sustinut la centrul nostru din Constanta, precum si la alte centre din tara. Organizam 5 sesiuni pe an scolar, iar pentru mai multe detalii referitoare la inscriere contactati reprezentantii UK Study Romania.

Ce examen de limba engleza imi trebuie?

Pentru acceptarea la universitate, aplicantii trebuie sa sustina un examen recunoscut de limba engleza, engleza cum ar fi: IELTS (International English Language Testing System) sau Cambridge Advanced English (CAE).
IELTS este un test ce determina capacitatea de ascultare, citire, scriere si vorbire in limba engleza. Acest test este acceptat de peste 7000 de institutii din intreaga lume si este oferit in special pentru cei ce intentioneaza sa studieze in tarile unde limba oficiala este engleza.
IELTS are recunoastere internationala, iar pentru admiterea la universitatile din Marea Britanie aplicantii trebuie sa sustina IELTS – modulul Academic.

Cum imi finantez studiile?

Studentii full time si part time beneficiaza de finantare de la Guvernul Britanic sub forma unui imprumut de student. Acest lucru inseamna ca aplicantii acceptati sa studieze in UK si care se incadreaza in cerintele de eligibilitate pentru obtinerea acestei finantari NU VOR PLATI taxele de scolarizare pe perioada anilor de studiu.
Echipa UK Study Romania va ofera ajutor in completarea acestor formulare, precum si consiliere in privinta altor tipuri de ajutoare financiare.

Care sunt costurile de trai?

Acestea variaza in functie de orasul in care va aflati, dar daca sunteti studenti full time exista unele subventii si burse disponibile, pentru a va ajuta sa acoperiti aceste cheltuieli. Ce veti primi depinde de circumstantele personale.
Echipa UK STUDY va poate consilia in completarea formularelor, dupa ce ati ajuns la studii in Marea Britanie.

Cum sa scriu Personal Statement?

Eseul motivational, sau personal statement-ul, este o parte importanta din dosarul de admitere. In functie de subiectul ales, eseul pe care il scrieti este o dovada in plus pentru realizarile voastre intelectuale si creative. Acest eseu ofera cititorului ocazia de a te cunoaste atat ca persoana cat si ca student. Acesta trebuie sa nu depaseasca mai mult de 4000 de caractere cu tot cu spatii (aprox. 47 randuri).

De la cine sa obtin o recomandare?

Scrisoarea de recomandare este o parte esentiala a aplicatiei. Aceasta ajuta universitatile sa decida cat de potrivit esti pentru cursul respectiv. Scrisorile de recomandare pentru UCAS sunt scrise, in mod normal, de catre cineva care iti cunoaste performantele la liceu, de exemplu un profesor, sau directorul.

Ce se intampla dupa ce trimit inscrierea?

O data ce aplicatia UCAS este trimisa, aceasta va fi luata in considerare de catre universitati care vor decide acceptarea sau refuzul aplicantului. Decizia universitatii este vizibila in contul UCAS. Aplicantii primesc un email de fiecare data cand o universitate a luat o hotarare cu privire la inscriere.

Cum ma va afecta Brexit?

In ciuda referendumului prin care s-a decis retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Guvernul Britanic a anuntat ca finantarea anilor de studiu nu va fi afectata. Eligibilitatea studentilor pentru finantare va continua pe toata perioada studiilor, chiar daca Marea Britanie se va retrage din UE in aceasta perioada. Recunoscand valoarea studentilor europeni, si nu numai, Guvernul Britanic a actionat in favoarea lor garantandu-le accesul la ajutorul financiar.

Featured Courses

Exista multe universitati in UK care ofera o varietate de cursuri pentru a se potrivi tuturor cerintelor studentilor cu interesei diferite. Prin intermediul bazei de date pe care o detinem si al consilierei fata-in-fata va putem ajuta sa alegeti cel mai potrivit curs.