Make the right choice

Programul de studiu urmat va determina ce cariera vei urma, asa ca doresti sa faci alegerea corecta. Este important sa studiezi un domeniu de care esti interesat.
Iti vei mari sansele de a-ti folosi si imbunatati abilitatile cu o diploma care se potriveste cu personalitatea sa, iar acest lucru te va ajuta sa progresezi spre cariera dorita.

Mai jos vei gasi indrumare pentru diferitele stagii ale cautarii tale – de la planuri de viitor la diferite tipuri de studiu si cum sa alegi cursul potrivit.
Universitatile din Marea Britanie ofera o gama larga de calificari. Pentru o diploma intr-un anumit domeniu (de exemplu, Business), vei studia in principal cursuri din domeniul ales, dar poti opta si pentru module din alte domenii.

Combinarea unei varietati de module din domenii apropiate sau diferite este un lucru obisnuit printre studentii din Marea Britanie. Aceasta diploma cu dubla specializare (de exemplu, Istorie si Stiinte Politice), ii ajuta pe studenti sa performeze in alte domenii de interes si le ofera abilitati in plus.

Studiile de licenta dureaza de obicei trei sau patru ani. Acestea au loc in medii academice dinamice, cuprinzand seminarii si cursuri. Daca alegi dubla specializare atunci raportul cursurilor va fi 50/50, sau daca alegi o diploma cu specializare secundara atunci raportul va fi de 75/25.

De asemenea, studentii au posibilitatea sa opteze pentru un an de plasament (sandwich year) in ramura economica a domeniului studiat.
Anii de studiu nu iti vor oferi doar o experienta culturala diferita, dar te va si ajuta sa obtii o experienta culturala diferita prin adaugarea unor atribute internationale CV-ului tau. Multi studenti de la diferite facultati petrec un semestru sau un an de studiu la o alta universitate din afara, sau intr-una din universitatile partenere. Alegerea programului de studiu indica posibilitatile de cariera ulterioate, astfel incat este o decizie cruciala. Aceasta decizie va hotari profilul tau educational si implicit ce abilitati vei dobandi in timpul studiilor tale la universitate.

ADMISSIONS OPEN FOR 2022

Anywhere YOU want to study - Europe and beyond

Facts and figures

SCHOOL VISITS
+
COURSES
+
UNIVERSITIES
+
GRADUATION
%

FAQ

Cum trimit inscrierea?

Primul pas este sa te inscri online – Apply Now. Dupa ce primim cererea ta, unul din consulantii nostri te va contacta si va demara procedura inscrierii la universitate. Totodata, iti vom pune la dispozitie cateva formulare ce trebuie completate. Exista diferite deadline-uri asociate cu anumite cursuri, iar pentru a nu rata aceste termene limita, trebuie sa te asiguri ca ne trimiti la timp formularele completate. Taxa UCAS este de 24 GBP pentru 5 optiuni de curs, iar aceasta trebuie achitata la momentul trimiterii inscrierii.

Care sunt cerintele de acceptare la universitate?

Toate formularele necesare inscrierii iti vor fi furnizare de catre reprezentantii nostri si vei fi asistat pe parcursul intregului proces. Cerintele universitatilor cu privire la admiterea studentilor pot fi diferite, insa majoritatea institutiilor cer promovarea examenului de Bacalaureat (mediile difera de la universitate la universitate) si sustinerea unui testul de limba engleza cum ar fi: IELTS (International English Language Testing System) sau Cambridge Advanced English (CAE).
Examenul IELTS poate fi sustinut la centrul nostru din Constanta, precum si la alte centre din tara. Organizam 5 sesiuni pe an scolar, iar pentru mai multe detalii referitoare la inscriere contactati reprezentantii UK Study Romania.

Ce examen de limba engleza imi trebuie?

Pentru acceptarea la universitate, aplicantii trebuie sa sustina un examen recunoscut de limba engleza, engleza cum ar fi: IELTS (International English Language Testing System) sau Cambridge Advanced English (CAE).
IELTS este un test ce determina capacitatea de ascultare, citire, scriere si vorbire in limba engleza. Acest test este acceptat de peste 7000 de institutii din intreaga lume si este oferit in special pentru cei ce intentioneaza sa studieze in tarile unde limba oficiala este engleza.
IELTS are recunoastere internationala, iar pentru admiterea la universitatile din Marea Britanie aplicantii trebuie sa sustina IELTS – modulul Academic.

Cum imi finantez studiile?

Studentii full time si part time beneficiaza de finantare de la Guvernul Britanic sub forma unui imprumut de student. Acest lucru inseamna ca aplicantii acceptati sa studieze in UK si care se incadreaza in cerintele de eligibilitate pentru obtinerea acestei finantari NU VOR PLATI taxele de scolarizare pe perioada anilor de studiu.
Echipa UK Study Romania va ofera ajutor in completarea acestor formulare, precum si consiliere in privinta altor tipuri de ajutoare financiare.

Care sunt costurile de trai?

Acestea variaza in functie de orasul in care va aflati, dar daca sunteti studenti full time exista unele subventii si burse disponibile, pentru a va ajuta sa acoperiti aceste cheltuieli. Ce veti primi depinde de circumstantele personale.
Echipa UK STUDY va poate consilia in completarea formularelor, dupa ce ati ajuns la studii in Marea Britanie.

Cum sa scriu Personal Statement?

Eseul motivational, sau personal statement-ul, este o parte importanta din dosarul de admitere. In functie de subiectul ales, eseul pe care il scrieti este o dovada in plus pentru realizarile voastre intelectuale si creative. Acest eseu ofera cititorului ocazia de a te cunoaste atat ca persoana cat si ca student. Acesta trebuie sa nu depaseasca mai mult de 4000 de caractere cu tot cu spatii (aprox. 47 randuri).

De la cine sa obtin o recomandare?

Scrisoarea de recomandare este o parte esentiala a aplicatiei. Aceasta ajuta universitatile sa decida cat de potrivit esti pentru cursul respectiv. Scrisorile de recomandare pentru UCAS sunt scrise, in mod normal, de catre cineva care iti cunoaste performantele la liceu, de exemplu un profesor, sau directorul.

Ce se intampla dupa ce trimit inscrierea?

O data ce aplicatia UCAS este trimisa, aceasta va fi luata in considerare de catre universitati care vor decide acceptarea sau refuzul aplicantului. Decizia universitatii este vizibila in contul UCAS. Aplicantii primesc un email de fiecare data cand o universitate a luat o hotarare cu privire la inscriere.

Cum ma va afecta Brexit?

In ciuda referendumului prin care s-a decis retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Guvernul Britanic a anuntat ca finantarea anilor de studiu nu va fi afectata. Eligibilitatea studentilor pentru finantare va continua pe toata perioada studiilor, chiar daca Marea Britanie se va retrage din UE in aceasta perioada. Recunoscand valoarea studentilor europeni, si nu numai, Guvernul Britanic a actionat in favoarea lor garantandu-le accesul la ajutorul financiar.