Campus

Campus

Viata in campus inseamna a trai intr-o locuinta special realizata si administrata din interiorul campusului in care studiezi. Vei avea confortul de a putea accesa usor multe resurse din campus, cum ar fi biblioteca, laboratoarele cu calculatoare, centrul de sanatate, facilitatile recreationale, organizatii studentesti si in general te vei bucura de o viata sociala sporita.

O gama de locuinte este disponibila pentru a se potrivi cu stilul tau de viata si cu bugetul tau, de la cele cu serviciu de catering complet, partial sau locuinte in care te poti ocupa tu de acest aspect. Majoritatea dormitoarelor sunt cu un sigur pat – unele universitati au camere la comun pentru studentii care prefera sa imparta chiria. Exista de asemenea si locuite cu bai private. Incalzirea, lumina, apa, curentul, si internetul sunt toate incluse in chirie. Asigurarea posesiunilor personale este inclusa in chirie in unele universitati, dar trebuie sa verifici la departamentul caminelor din universitate pentru a fi sigur. De obicei, facilitatile de bucatarie cat si baile sunt la comun.

Pentru unii studenti, aceasta experienta reprezinta prima oara cand locuiesc singuri, insa nu vei fi singur in aceasta situatie. A trai in campus inseamna a fi aproape de alti studenti, astfel ca intotdeauna fie ai cu cine vorbi, fie are loc vreo activitate in camera de zi a caminului.

Orientarea noilor studenti in timpul „Fresher’s week (Saptamana bobocilor)” se tine de obicei la inceputul anului academic. Aceasta are loc pentru a-i familiariza pe noii studenti cu cluburile si societatile existente, si facilitatile oferite de acestea, cum ar fi activitati sportive, de club, etc. Pana la finalul „Fresher’s week”, cu siguranta iti vei face prieteni si vei fi familiarizat cu mediul universitar.

Atunci cand te hotarasti daca sa traiesti inauntrul sau in afara campusului, gandeste-te mai intai la ce este mai important pentru tine.

Comments

comments