Utilitati

Fie ca inchiriezi o locuinta in mod privat fie ca locuiesti la comun vei fi responsabil pentru plata gazului, electricitatii, telefonului, internetului. Singura diferenta este ca in cel de-al doilea caz va trebui sa decideti al cui nume sa fie trecut pe factura, iar cel care este trecut va fi responsabil de plata.
In majoritatea caselor, gazele si electricitatea se masoara prin gazometre si contor electric. Atunci cand primesti factura de gaz/electricitate, verifica intotdeauna concordanta cu consumul de pe gazometru/contor, deoarece furnizorul utilitatii poate folosi estimari, care pot fi diferite fata de consumul real. In acest caz, trebuie sa iei legatura cu furnizorul si ei iti vor trimite factura revizuita.
Apa in general se taxeaza la un pret anual fix, dar exista si posibilitatea sa se plateasca si prin apometru. Daca locuinta are un apometru, atunci vei plati pentru cat ai consumat.
Daca proprietatea are o linie telefonica, va trebui sa platesti si telefonul. Aceasta include un cost fix plus costul fiecarui apel. Cel mai ieftin este daca iti instalezi internetul in acelasi timp cu linia de telefon.

Taxa de consiliu local

Ca student, esti scutit de taxa de consiliu local (taxa de proprietate), daca locuiesti in campus sau in locuinte administrate de universitate.
Pentru cei care inchiriaza la comun in mod privat, asigurati-va ca toti co-locatarii sunt studenti, pentru ca daca unul din chiriasi nu este student, va trebuie sa platiti taxa de consiliu local. Unversitatea va poate elibera o adeverinta de student, folositoare pentru a fi scutit de taxa de consiliu local.
In cazul cazarii in campus, sau in cazul celei administrate de universitate, toate utilitatile sunt incluse in chirie, in afara de licenta TV, pe cand, in cazul inchirierii pe cont propriu, sunteti responsabili de plata tuturor utilitatilor.

ADMISSIONS OPEN FOR 2022

Anywhere YOU want to study - Europe and beyond

Facts and figures

SCHOOL VISITS
+
COURSES
+
UNIVERSITIES
+
GRADUATION
%

FIRST THING YOU NEED TO DO

Many universities and colleges encourage students to apply as early as possible. This allows the Admission team to check things such as references and matching students with their options.
Contact one of our advisers by filling in the Application form below. We will get back to you as soon as possible.
Click aici si unul din consultantii nostril te va contacta in curand.

Upcoming Events

Top Stories