Cazare privata

Cazarea privata se refera la inchirierea unei locuinte private, de obicei un apartament/casa detinut de un proprietar, sau de la agenti imobiliari. Exista foarte multe locuinte de inchiriat, insa de multe ori agentii prefera sa nu inchirieze studentilor, considerand ca acestia nu vor avea grija de proprietate. De asemenea, s-ar putea sa ti se ceara sa platesti in avans intreaga perioada pe care inchiriezi, sau ca cineva sa garanteze pentru tine in cazul in care nu reusesti sa platesti.

Tipuri de cazare

Exista cateva tipuri de locuinte private oferite spre inchiriere:

  • Apartamente sau case individuale: vei avea propria ta bucatarie, baie si spatiu numai pentru tine
  • Camere de inchiriat din case sau apartamente: poti inchiria¬†singur o camera de la un proprietar, sau impreuna cu grupul de prieteni. Daca inchiriati impreuna un apartament, veti imparti responsabilitatea platii chiriei si veti imparti bucataria, baia si living-ul cu celelalte persoane din casa.
  • Luarea in gazda: vei inchiria o camera in casa proprietarului si vei imparti facilitatile cu familia sa.

Plata garantiei (deposit)

Cand inchiriezi, intotdeauna vei fi rugat sa platesti o garantie, care se retine pana cand expira contractul de inchiriere. In acel moment, plata reparatiei oricaror stricaciuni aduse proprietatii se va deduce din garantie. In cazul in care predai camera in stare buna, acesti bani ti se vor returna.

Ai grija la frauda!

Intotdeauna apeleaza numai la agentii si proprietarii care apar pe lista oferita de universitate sau de liga studentilor, de exemplu, Lista acreditata de Southampton pentru cazarea studentilor (Southampton Accreditation Scheme for Student Housing, SASSH). Daca inchiriezi de la un proprietar privat, verifica pe indelete locuinta si asigura-te ca acesta are intr-adevar dreptul de a inchiria.

*asigura-te ca citesti intotdeauna contoarele de gaze, electricitate si apa impreuna cu proprietarul sau agentul. Nu ti-ai dori sa fii pus in situatia in care sa platesti facturile fostului chirias. Valorile citite trebuie transmise furnizorilor de utilitati.

ADMISSIONS OPEN FOR 2022

Anywhere YOU want to study - Europe and beyond

Facts and figures

SCHOOL VISITS
+
COURSES
+
UNIVERSITIES
+
GRADUATION
%

FIRST THING YOU NEED TO DO

Many universities and colleges encourage students to apply as early as possible. This allows the Admission team to check things such as references and matching students with their options.
Contact one of our advisers by filling in the Application form below. We will get back to you as soon as possible.
Click aici si unul din consultantii nostril te va contacta in curand.

Upcoming Events

Top Stories